Шустер повідомив, що в нього COVID-19. Ток-шоу він веде із Італії

Шустер пояснив, що почувається дуже добре
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Телеведучий Савік Шустер повідомив 29 жовтня на початку програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна", що він не зміг вилетіти з Італії до України, бо у нього підтвердили коронавірусну інфекцію. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

За словами Шустера, він багаторазово вакцинувався проти COVID-19, останню дозу вакцини Pfizer йому ввели 7 вересня.

"Я не у студії, я в Італії. Так сталося, що перед вильотом до Києва я здав тест і він виявився позитивним", – сказав телеведучий.

Він підкреслив, що почувається "дуже добре", жодних симптомів поки що немає.

Шустер розповів, що часто тестується на коронавірус, бо часто літає.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року у Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні погіршується епідемічна ситуація. Улітку фіксували менше ніж 2 тис. випадків щодня, у вересні та жовтні цей показник зріс у рази. У зв'язку з поширенням мутації четверта хвиля COVID-19 в Україні розпочалася раніше, ніж прогнозували, заявляв 11 жовтня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Станом на 29 жовтня в Україні підтвердили майже 2,9 млн випадків коронавірусної інфекції, з них понад 26 тис. – за останню добу. Померло понад 66,8 тис. пацієнтів із COVID-19.

В Італії, за даними ВООЗ, підтвердили майже 4,8 млн випадків COVID-19, померло 132 тис. інфікованих.