Шведський виробник туалетного паперу та засобів гігієни покидає ринок РФ. Йому належать бренди Zewa, Libresse та Libero

У РФ є три заводи компанії Essity, зокрема виробництво Zewa
Фото: depositphotos.com
Шведська компанія Essity, яка виробляє туалетний папір та засоби гігієни, покидає російський ринок. Про це йдеться у квартальному звіті, опублікованому 22 квітня на сайті компанії.

"Умови ведення бізнесу Essity в Росії погіршилися. У підсумку активи компанії в Росії були знецінені приблизно на 1,4 млрд шведських крон (приблизно $147,6 млн. – "ГОРДОН"). Окрім того, було розпочато роботу щодо виходу з російського ринку", – зазначено у звіті.

Конкретних термінів виходу з ринку, як і причин погіршення умов ведення бізнесу, не називають.

2021 року обсяг продажів компанії в Росії становив 2,8 млрд шведських крон (понад $295 млн), тобто 2% від виторгу компанії у всьому світі.

Essity належить низка брендів, серед них – Zewa (туалетний папір та паперові рушники), Libresse (жіночі прокладки), Libero (дитячі підгузки), Tena (урологічні товари), Leukoplast (пластирі), Tork (серветки і рушники).

Контекст:

Компанія Essity працювала на ринку РФ із 1994 року, пише "Forbes Україна". На трьох заводах у Тульській та Ленінградській областях виробляли продукцію Zewa, Tork, Libero та Libresse. Там працює приблизно 1300 людей.

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну – з 24 лютого – РФ покинули сотні найбільших міжнародних компаній. Згідно з підрахунками Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, РФ уже покинуло понад 750 компаній.