"Сирійські демократичні сили" заявили про контроль над останнім оплотом ІДІЛ у Сирії – Багузом

Сьогодні бої за Багуз завершилися
Фото: ЕРА

Бої за сирійське місто Багуз бойовики ІДІЛ і представники "Сирійських демократичних сил" вели з 9 лютого. Сьогодні курди заявили, що штурм закінчився їхньою перемогою.

Представники "Сирійських демократичних сил" (SDF) заявили про успішне завершення штурму населеного пункту Багуз, який вважають останнім оплотом ІДІЛ у Сирії.

Спікер SDF Мустафа Балі у своєму Twitter сьогодні написав: "Сирійські демократичні сили" заявляють про повну ліквідацію так званого халіфату і територіальний розгром ІДІЛ на 100%. Цього унікального дня ми згадуємо тисячі мучеників, чиї зусилля зробили перемогу можливою".

Водночас кореспондент Reuters у Багузі повідомив, що сьогодні вранці ще тривала стрілянина і мінометні обстріли. У SDF попередили, що майбутній етап боротьби, коли сплячі осередки джихадистів можуть провокувати заворушення, буде ще складнішим.

Загони SDF почали наступ на останній анклав терористів ІДІЛ – місто Багуз – 9 лютого. Після захоплення кількох позицій терористи почали контрнаступ, який бійці SDF відбили.

2 березня SDF заявили про початок операції зі звільнення останнього підконтрольного бойовикам ІДІЛ міста Багуз у Сирії. Як зазначав представник SDF Мустафа Балі, падіння Багуза стане важливою віхою у глобальній кампанії проти "Ісламської держави", проте бойовики ІДІЛ продовжують опір, використовуючи партизанську тактику й утримуючи деякі пустельні землі.

У Пентагоні вважають, що без постійного військового тиску ІДІЛ зможе за півроку-рік відвоювати території Сирії.