Слава Рабінович: Думаю, у досьє Меркель на Путіна є інформація про корупцію і підкуп Кремлем великих європейських політиків, зокрема – німецьких

Рабінович: Припускаю, що компромат може бути у двох напрямах
Фото: Slava Rabinovich / Facebook

У разі оприлюднення німецьким канцлером Ангелою Меркель компромату на президента РФ Володимира Путіна, окремих політичних діячів Європи і самої Німеччини чекає крах, заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" російський фінансист і блогер Слава Рабінович.

Компромат канцлера Німеччини Ангели Меркель на президента РФ Володимира Путіна може містити дані про відмивання грошей і підкуп російською владою деяких німецьких політиків. Таку думку виданню "ГОРДОН" висловив російський фінансист і блогер Слава Рабінович, коментуючи інформацію про те, що Меркель передала британським спецслужбам досьє на Путіна.

"Безумовно, я не можу точно знати, що конкретно міститься в досьє Меркель на Путіна. Але припущу, що компромат може бути у двох напрямах. По-перше, усе, що пов'язано з фінансовими потоками Путіна і його наближених, які можуть розглядати в Європі як нелегальні. Точніше – відмивання коштів, отриманих незаконним способом. По-друге, усе, що пов'язано з путінським підкупом німецьких політиків за останні 15 років. Точніше, навіть 25 років – з початку 1990-х, коли Путін був заступником мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака й активно спілкувався з німецькими чиновниками і політиками", – зазначив Рабінович.

Він не виключає, що в компроматі Меркель може фігурувати колишній канцлер ФРН Герхард Шредер.

"Припускаю, що в компроматі точно повинні бути дані останніх 10 років, коли Путін вів закулісні переговори зі Шредером і подібними фігурами, які почали працювати на кремлівський режим. Подивіться на біографію Шредера останніх років: вона тісно пов'язана з Росією, "Газпромом" і Путіним. Думаю, у досьє Меркель на Путіна є інформація про корупцію і підкуп Кремлем великих європейських політиків, зокрема німецьких. У разі оприлюднення компромат призведе до краху окремих політичних діячів Європи і Німеччини зокрема", – резюмував Рабінович.

За даними німецького видання Focus, Меркель як мінімум двічі таємно зустрічалася з представниками британських спецслужб і передала їм досьє на Путіна.