Слідком РФ: У справі про теракт у Петербурзі в Росії затримано вісьмох осіб

У Росії проходять затримання підозрюваних у теракті
Фото: ЕРА

Серед затриманих за підозрою у причетності до організації теракту в метро – шестеро жителів Петербурга. Ще двоє підозрюваних затримані в Москві, повідомили у Слідчому комітеті РФ.

У справі про вибух у метрополітені Санкт-Петербурга затримали вісьмох осіб, повідомляє офіційний сайт Слідчого комітету РФ.

У відомстві зазначили, що серед затриманих – шестеро жителів Петербурга. Ще двох осіб, причетних до теракту, затримали в Москві.

У Слідкомі РФ назвали імена затриманих. Це Сейфулла Хакімов, Ібрагібжон Єрматов, Ділмурод Муїдінов, Бахрам Єргашев, Азамжон Махмудов, Махамадюсуф Мірзаалімов, Шохіста Карімова та Содік Ортіков.

За даними слідства, у місцях проживання підозрюваних вилучені вогнепальна зброя та боєприпаси, а також вибуховий пристрій, ідентичний до знайденого на станції "Площа Повстання" в Петербурзі, який не здетонував і був знешкоджений.

Раніше сьогодні з'явилася інформація, що в Санкт-Петербурзі затримали ймовірних спільників підозрюваного у скоєнні теракту Акбаржона Джалілова. Їхній зв'язок із Джаліловим перевіряють.

3 квітня в метро Санкт-Петербурга на перегоні між станціями "Технологічний інститут" та "Сінна площа" стався вибух. 14 людей загинуло.

За інформацією "РИА Новости", у вагоні метро спрацював саморобний вибуховий пристрій. У Генпрокуратурі РФ назвали вибух терактом.

Слідчий комітет РФ заявив, що вибух у метро Санкт-Петербурга здійснив терорист-смертник Акбаржон Джалілов.

5 квітня у Слідкомі повідомляли, що затримали сімох вихідців із Середньої Азії за підозрою у сприянні терористам.