Собчак поскаржилася на Жириновського в Генпрокуратуру РФ

У Жириновського назвали Собчак "дрібною хуліганкою"
Скріншот: Политика сегодня: Россия США Украина / YouTube

28 лютого в прямому ефірі дебатів кандидатів у президенти Росії Володимир Жириновський облаяв Ксенію Собчак, а вона облила його водою зі склянки. Адвокати Собчак уже подали заяву на політика в Генеральну прокуратуру, у Жириновського також мають намір поскаржитися на "хуліганку" Собчак.

Адвокати кандидата в президенти РФ Ксенії Собчак надіслали в Генеральну прокуратуру скаргу на дії лідера ЛДПР Володимира Жириновського, який під час дебатів у прямому ефірі образив Собчак. Про це повідомляє офіційний сайт передвиборчої кампанії російської журналістки.

У Собчак нагадали, що 28 лютого під час запису програми Володимира Соловйова на "России 1" Жириновський дозволив собі "публічно, у вкрай непристойній, зокрема нецензурній, формі" образити Собчак.

"Усю цю майданну лайку високопосадовця транслювали в телевізійному ефірі і згодом розтиражували ЗМІ, а також в інформаційно-телекомунікаційній мережі інтернет, вона стала надбанням багатомільйонної глядацької і читацької аудиторії", – заявив адвокат Костянтин Добринін.

На його думку, Жириновський скоїв адміністративний злочин за статтею Адміністративно-процесуального кодексу РФ "образа, що міститься в публічному виступі, публічно демонстрованому творі чи в засобах масової інформації".

У прес-службі ЛДПР агентству РБК повідомили, що Жириновський також має намір подати на Собчак заяву в Генпрокуратуру. На його думку, вона вчинила дрібне хуліганство, обливши політика водою.

"Тяжким злочином її вчинок не назвеш, він цілком відповідає масштабу особистості. До того ж той факт, що кандидат у президенти веде себе, як дрібна хуліганка, має дістати відповідну оцінку правоохоронних органів і громадян", – уважають у Жириновського.

28 лютого в прямому ефірі дебатів між кандидатами в президенти Росії – Жириновським і Собчак – стався конфлікт. Собчак облила лідера ЛДПР водою зі склянки, а Жириновський ображав журналістку і лаявся на її адресу.