SpaceX знову перенесла запуск супутників Starlink

Запуск відбудеться зі стартового комплексу на мисі Канаверал
Фото: SpaceX / Twitter
Через несприятливі погодні умови SpaceX знову скасувала запуск супутників Starlink і перенесла його на 4.13 25 листопада за київським часом.

Американська компанія SpaceX перенесла запуск 16-ї місії Starlink із черговою партією інтернет-супутників у зв'язку з несприятливими погодними умовами. Про це йдеться у Twitter компанії.

Планують, що запуск нової партії інтернет-супутників буде здійснено 24 листопада о 21.13 за часом Східного узбережжя США (25 листопада о 4.13 за Києвом).

Це вже друге перенесення запуску 16-ї місії Starlink, який спочатку планували на 22 листопада. Попередній запуск було призначено на 24 листопада о 4.34 за київським часом.

16-ту місію із 60 супутників Starlink SpaceX має намір запустити зі стартового комплексу на мисі Канаверал (США, штат Флорида), повідомляють на сайті компанії. Для запуску використовуватимуть багаторазову ракету-носій Falcon 9, перший ступінь якої вже шість разів використовували для космічних польотів, зокрема чотири рази – для запусків Starlink.

Starlink – проєкт системи навколоземних супутників SpaceX для дешевого і швидкісного інтернету. Федеральна комісія зі зв'язку США дала SpaceX дозвіл на запуск 12 тис. супутників цього типу, які створено для повномасштабної мережі, покликаної забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом до інтернету в будь-якому місці земної кулі.

Планують, що всі супутники виведуть на орбіту після 2020 року. Загальну суму інвестицій у проєкт оцінюють у $10 млрд. Станом на кінець жовтня SpaceX запустила вже 15 місій Starlink, на орбіті перебуває приблизно 900 супутників.