Спецпосланець ООН про ймовірну хіматаку в Сирії: Останні події становлять неабияку небезпеку

Де Містура: Близький Схід у моменті розламу
Фото: ЕРА

Члени Ради Безпеки ООН повинні зробити все для підтримання миру та безпеки в Сирії, заявив спецпосланець генерального секретаря ООН із питань Сирії Стаффан де Містура під час засідання Радбезу щодо ситуації в сирійській Думі.

Рада Безпеки ООН не може допустити безконтрольну ескалацію насильства в Сирії, заявив спецпосланець генерального секретаря ООН із питань Сирії Стаффан де Містура під час засідання Ради Безпеки ООН, яке транслювали на офіційному сайті ООН.

За його словами, "останні події в Сирії становлять неабияку небезпеку".

"Близький Схід у моменті розламу... Пов'язалися воєдино інтереси регіональних держав", – зазначив де Містура.

За його словами, члени Радбезу ООН повинні зробити все для підтримання миру та безпеки в Сирії.

Де Містура додав, що загроза міжнародній безпеці як ніколи гостра, а ситуація з проведенням хімічної атаки проти мирного населення може повторитися.

7 квітня волонтери та рятувальники повідомили, що в Сирії вертоліт скинув бочкову бомбу з хімічною речовиною на місто Дума у Східній Гуті, унаслідок хіматаки загинуло від 70 до 100 осіб.

Президент США Дональд Трамп 8 квітня назвав главу Сирії Башара Асада "твариною", заявивши, що за хімічну атаку в Сирії несуть відповідальність Іран і Росія, і попередив, що за це доведеться заплатити "високу ціну".

У Держдепі США зазначили, що уважно стежать за тривожними повідомленнями з Думи. Представник відомства Гізер Ноєрт підкреслила, що "Росія з її непохитною підтримкою режиму в підсумку несе відповідальність за ці жорстокі атаки".

Постійний представник РФ в ООН Василь Небензя сьогодні під час засідання Ради Безпеки заявив, що російськими фахівцями факту застосування зарину та хлору в Думі не підтверджено.