Співробітники ФСБ Росії затримали в Самарській області "українського агента" – ЗМІ

ФСБ затримала українця
Фото: uapress.info

Джерело в правоохоронних органах Росії повідомило "Интерфаксу", що затриманий є громадянином України 1990 року народження і нібито належить до агентури підрозділу "Спецрезерв" Головного управління розвідки Міноборони України.

Співробітники ФСБ Росії в Самарській області затримали чоловіка, якого підозрюють у роботі на українську розвідку. Про це повідомило "Интерфаксу" джерело у правоохоронних органах регіону.

Наголошують, що затриманий є громадянином України 1990 року народження. Він нібито належить до агентури підрозділу "Спецрезерв" Головного управління розвідки Міноборони України.

"Він приїхав до Самарської області 19 березня 2017 року та шість годин займався збором відомостей на залізничному вокзалі Самари, де його й затримали", – розповів співрозмовник агентства.

За словами джерела, під час допиту затриманий "зізнався у здійсненні в інтересах Міноборони України візуальної розвідки об'єктів військової та транспортної інфраструктури" в "ДНР" та Ростовській області Росії.

Зазначають, що "агент" неодноразово одержував завдання зі збору інформації про військові об'єкти бойовиків "ДНР", озброєння та військову техніку, зокрема в Донецьку та Ясинуватій. Джерело додало, що його завданням було здійснювати фото- та відеозйомку фактів участі російських військових у боях на Донбасі.