"Спрацював ефект лінзи". Губернатор Бєлгородської області РФ повідомив про "самозагоряння" боєприпасів

Гладков пояснив, що пожежа почалася через спеку
Фото: pixabay.com
У Бєлгородській області Росії, що межує з Україною, стався інцидент із боєприпасами, повідомив 23 серпня у Telegram губернатор російського регіону В'ячеслав Гладков.

"Через спекотну погоду (спрацював ефект лінзи) в районі села Тимоново сталося самозаймання боєприпасів, які ще не встигли знешкодити сапери", – написав він.

Губернатор Бєлгородської області стверджує, що "постраждалих немає, але, щоб убезпечити жителів, голова Валуйського округу організував підвезення та розміщення жителів у санаторії "Червона Поляна".

"Частина селян поїхала самостійно до родичів в інші населені пункти", – зазначив Гладков.

18 серпня Гладков повідомляв про пожежу на складі боєприпасів у Тимоновому.

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович писав тоді у Twitter, що в Бєлгородській області вибухають склади 20-ї гвардійської загальновійськової армії, яка воює проти України на ізюмському напрямку Харківської області.

Контекст:

Російська влада неодноразово заявляла про нібито обстріли території Бєлгородської області з боку України. Підтверджень цього не було.

Зокрема, вночі 3 липня в Бєлгороді "було чути серію гучних звуків", заявляв Гладков. За інформацією "РИА Новости", загинуло п'ятеро людей. Водночас на багатоповерхівці в Бєлгороді знайшли фрагменти російської ракети.