США оголосили про відновлення лотереї для надання Green Card

Реєстрація на розіграш Green Card 2023 року вже розпочалася
Фото: depositphotos.com

Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про відновлення імміграційної лотереї, переможцям яких видають Green Card. Про це повідомив 9 жовтня "Голос Америки".

Зокрема, вже розпочалася реєстрація на лотерею 2023 року. Конгрес США дозволив видати іммігрантам із усього світу 55 тис. Green Card на рік. Реєстрацію починають заздалегідь, щоб устигнути опрацювати заявки.

Видання зазначає, що влада США визнає серйозне відставання в опрацюванні наявних заяв, більшість із яких було подано під час адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа. Тепер право на одержання візи не переносять на наступний рік, а весь процес має бути завершено за 12 місяців.

Представник Держдепартаменту США в коментарі "Голосу Америки" зазначив, що перемога в лотереї не гарантує одержання візи. Вона лише означає, що людина має право брати участь у програмі отримання імміграційних віз.

Контекст:

У квітні минулого року Трамп підписав указ про тимчасову заборону на надання дозволів на постійне проживання у США для деяких категорій іноземців. Зокрема, під заборону потрапили особи, які виграли Green Card у лотерею, охочі возз'єднатися з одержувачами Green Card, заявники на візи H-1B, L-1, J, H-2B й інші тимчасові робочі візи для кваліфікованих робітників, менеджерів і помічників із господарства.

Трамп говорив, що ця заборона має захистити американські робочі місця від іммігрантів на тлі кризи, спричиненої пандемією коронавірусу.