США посилили військовий контингент у Сирії після сутичок із російськими військовими

Шість бойових машин піхоти Bradley вирушать у Сирію
Фото: ЕРА

Військове командування США вирішило убезпечити коаліційні сили в Сирії. Для цього на північний схід країни скерували шість бойових машин Bradley і приблизно 100 військовослужбовців, повідомило BBC.

Сполучені Штати Америки посилили свою військову присутність у Сирії після кількох сутичок із російськими військами, які загострили напруженість у країні. Ці кроки мають стати сигналом для Росії, повідомляє BBC із посиланням на американських посадових осіб, знайомих із ситуацією.

Шість бойових машин Bradley і приблизно 100 військовослужбовців командування скерували на північний схід Сирії.

Капітан військово-морських сил (ВМС) США Білл Урбан заявив, що цей крок "забезпечить безпеку коаліційних сил".

За його словами, США не прагнуть до конфлікту з будь-якою іншою країною в Сирії, але за необхідності захищатимуть коаліційні сили.

Урбан описав у коментарі американському каналу NBC News дії російських військових як "свідомо провокаційні та агресивні".

Капітан ВМС США засудив проступки і непрофесіоналізм російських військових у Сирії. Він навів як приклад інцидент, коли російський наземний патруль фактично увійшов у зону безпеки Східній Сирії, де їм "не дозволено було перебувати".

У Сирії 25 серпня зіткнулися російські та американські бронеавтомобілі. Кілька американських військовослужбовців дістало травми. Американські чиновники вважають, що російські військові здійснили аварію навмисно.

Пентагон заявив, що російські сили порушили домовленості про вирішення конфліктів у Сирії і поранили військовослужбовців США через провокаційну й агресивну поведінку. Військові РФ у відповідь заявили, що американські військові, незважаючи на домовленості, спробували заблокувати рух російського патруля.

Військовий конфлікт у Сирії триває із 2011 року. У бойових діях у різний час брали участь урядові сирійські війська, повстанці, радикальні ісламісти, курди, бойовики "Ісламської держави", а також збройні сили РФ, США, Ірану та Туреччини.