США витратили понад $100 тис. на туалет для агентів, які охороняли дочку і зятя Трампа. Ті забороняли охороні користуватися своїми – ЗМІ

Іванка Трамп і Кушнер орендують будинок у престижному районі Вашингтона Калорама
Фото: ЕРА
Уряд США з вересня 2017 року щомісяця витрачав приблизно $3 тис. на оренду приміщення із санвузлом по сусідству з будинком дочки президента США Дональда Трампа Іванки та її чоловіка Джареда Кушнера для співробітників спецслужб, які їх охороняли, з'ясувала The Washington Post. Іванка Трамп та її чоловік, за даними газети, заборонили спецагентам користуватися шістьма вбиральнями, розташованими в їхньому будинку.

Починаючи з 2017 року уряд США витратив понад $100 тис. на оренду підвального приміщення з ванною і туалетом для співробітників Секретної служби Сполучених Штатів, які охороняли дочку американського президента Дональда Трампа Іванку та її чоловіка Джареда Кушнера. Про це, посилаючись на джерела, ознайомлені із ситуацією, написала газета The Washington Post.

За даними видання, в будинку, який орендують Іванка Трамп і Кушнер у престижному районі Вашингтона Калорама, є шість вбиралень, але ті заборонили спецагентам користуватися ними. Спікер Білого дому заперечує заборону, стверджуючи, що рішення не пускати співробітників у дім ухвалила Секретна служба. Однак, як сказав співрозмовник газети, агентів не пускали всередину саме на прохання дочки і зятя Трампа.

Через це для співробітників охорони спочатку встановили на вулиці біотуалет. Але його поява поряд із тротуаром не сподобалося сусідам родини і його прибрали. Після цього спецагенти користувалися вбиральнею в гаражі експрезидента Барака Обами, який живе неподалік (сім'я Обами не користувалася гаражем, і його переробили на командний пост для охорони), а потім – їздили на пост охорони в особняку віцепрезидента Майка Пенса, який розташований не так близько.

Через те, що будинок Пенса розташований далеко, спецагенти "покладалися на гостинність довколишніх ресторанів", коли не мали часу на поїздки туди, пише видання. У підсумку Секретна служба вирішила орендувати спеціальне приміщення для своїх співробітників. Із моменту підписання договору 27 вересня 2017 року щомісяця за оренду платили приблизно $3 тис. Термін контракту закінчується 26 вересня 2021-го. За даними The Washington Post, його загальна сума – $144 тис.

Загальне голосування на виборах президента США проводили 3 листопада 2020 року. Явка на цих виборах стала рекордною за 120 років – у них узяло участь приблизно 160 млн американців.

7 січня Конгрес США затвердив Джо Байдена переможцем президентських виборів. Він отримав 306 голосів вибірників, Трамп – 232. Інавгурація нового президента США має відбутися 20 січня.