США ввели нові санкції проти керівництва міноборони РФ та Росгвардії

Під санкції США потрапили глава Росгвардії та восьмеро заступників міністра оборони РФ
Фото: depositphotos.com
Сполучені Штати оголосили про розширення списку російських чиновників, щодо яких введено санкції через вторгнення Росії в Україну. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, опублікованій 15 березня на сайті відомства.

Зокрема, Вашингтон вирішив заморозити всі активи 11 вищих російських чиновників у сфері оборони, які перебувають під юрисдикцією США.

Ідеться про заступників міністра оборони РФ Олексія Криворучка, Тимура Іванова, Юнус-Бека Євкурова, Дмитра Булгакова, Юрія Садовенка, Миколу Панкова, Руслана Цалікова та Геннадія Жидка.

Також під санкції потрапив колишній охоронець президента РФ Володимира Путіна, глава Росгвардії Віктор Золотов, директор Федеральної служби з військово-технічного співробітництва міністерства оборони РФ Дмитро Шугаєв і гендиректор "Рособоронекспорту" Олександр Міхєєв.

Контекст:

У відповідь на напад Росії на Україну країни Заходу – США, Канада, Євросоюз, Великобританія, Австралія та Японія – ввели проти РФ кілька пакетів санкцій. За даними глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, із кінця лютого на РФ було накладено понад 4 тис. обмежень. Загалом із 2014 року, коли РФ окупувала Крим і частину території Донбасу, більше ніж 6,8 тис. Тепер Росія найбільш підсанкційна країна у світі, вона випередила Іран, Сирію та Північну Корею.