США запровадили санкції проти російського банку за його співпрацю з Венесуелою

Мінфін США розширив санкції на банк у РФ, який обслуговує венесуельську нафтогазову корпорацію PDVSA
Фото: ЕРА

Міністерство фінансів США занесло до санкційного списку "Єврофінанс Моснарбанк", який, за їхньою інформацією, обслуговує операції венесуельської нафтогазової корпорації PDVSA.

Міністерство фінансів США занесло до санкційного списку російський банк "Єврофінанс Моснарбанк" у межах розширення санкцій проти Венесуели. Про це 11 березня повідомив офіційний сайт відомства.

Американська влада вважає, що "Єврофінанс Моснарбанк" обслуговує державну нафтогазову корпорацію Венесуели PDVSA, яку було занесено до санкційного списку США в січні.

Приблизно половина акцій російського банку належить національному банку Венесуели. Його акціонерами є також структури ВТБ і "Газпромбанку".

У Венесуелі триває політична криза. 10 січня 2019 року Ніколас Мадуро, який набрав найбільше голосів на виборах 2018 року, склав присягу президента. 15 січня підконтрольний опозиції парламент оголосив Мадуро узурпатором.

23 січня голова парламенту Хуан Гуайдо оголосив себе виконувачем обов'язків президента країни. Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що визнає це рішення.

24 січня президент РФ Володимир Путін висловив підтримку Мадуро.

31 січня Європарламент визнав Гуайдо законним керівником Венесуели. 4 лютого 19 країн Європейського союзу ухвалили спільну декларацію, у якій визнали Гуайдо тимчасовим президентом цієї країни. В адміністрації президента США заявили, що Росія та інші країни мають припинити купувати нафту й золото у Венесуели, яка зараз переживає кризу.

3 березня радник президента США з національної безпеки Джон Болтон заявив, що Сполучені Штати планують сформувати широку коаліцію для зміни влади у Венесуелі.