ЗМІ повідомили, що США за участю Австралії планують вдарити по іранських ядерних об'єктах. Австралійський прем'єр це спростовує

Прем'єр-міністр Австралії спростував інформацію про можливе бомбардування, назвавши його спекуляцією
Фото: ЕРА

США за участю Австралії можуть завдати удару по іранських ядерних об'єктах у серпні, повідомляє телеканал ABC News. Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл спростував інформацію про можливе бомбардування. 

США готуються завдати удару по ядерних об'єктах в Ірані. Австралія готова допомогти визначити можливі цілі, повідомляє ABC News, посилаючись на високопоставлені джерела в австралійському уряді.

У визначенні цілей також відіграватимуть роль британські спецслужби.

За даними джерел каналу, удар можуть здійснити в серпні.

Це може відбутися на тлі розвитку відносин президента США Дональда Трампа і його іранського колеги Хасана Рухані.

Прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл спростував інформацію про можливе бомбардування, назвавши його спекуляцією, повідомляє The Guardian.

8 травня 2018 року президент США оголосив, що його країна виходить зі Спільного всеосяжного плану дій щодо Ірану, вважаючи його "катастрофічним". За словами Трампа, Тегеран обманював світову спільноту, приховуючи продовження досліджень у сфері ядерної зброї.

Рухані зазначив, що радий виходу США з ядерної угоди. Він назвав Вашингтон "проблемним партнером" і поінформував, що продовжить роботу з угодою із Францією, Великобританією, Німеччиною, Китаєм та Росією. Також Рухані попередив, що Тегеран може відновити збагачення урану в промислових масштабах.

Рішення Трампа підтримали Ізраїль і Саудівська Аравія, але засудили лідери Європейського союзу, генсек ООН Антоніу Гутерріш та міністерство іноземних справ РФ.

22 липня Рухані на зустрічі з іранськими послами в зарубіжних країнах заявив, звертаючись до Трампа: "Не грайтеся з вогнем, а то пошкодуєте". Американський президент у відповідь застеріг його від погроз США і настрахав історичними наслідками.