Столтенберг: Альянс залишається прихильником повного виконання Мінських угод

Столтенберг говорив про підтримку Мінських угод
Фото: ЕРА

25 травня у Брюсселі відбулася неформальна зустріч лідерів країн – членів НАТО. Голова Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі лунали пропозиції про співпрацю з Україною.

На неформальній зустрічі лідерів країн Північноатлантичного альянсу у Брюсселі 25 травня багато членів НАТО говорило про бажання розвивати співпрацю з Україною. Про це заявив глава Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє "Європейська правда".

"Багато членів (НАТО. – "ГОРДОН") зазначило, а також у кількох виступах це малося на увазі, що вони бажають розвивати практичне співробітництво Альянсу з Україною", – цитує видання Столтенбенга.

"Європейська правда" пише, що неформальна зустріч лідерів країн-союзників проходила за закритими дверима й виступів її учасників не транслювали, однак глава НАТО повідомив, що серед тем, які лунали в контексті України, були підтримка реформ і Мінські угоди.

"Альянс залишається прихильником повного виконання Мінських угод", – підкреслив глава НАТО.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

Мінські угоди, що регламентують розв′язання конфлікту на Донбасі, були підписані в лютому 2015 року. Вони передбачають припинення вогню, відведення важкої техніки від лінії зіткнення, звільнення всіх заручників, а також відновлення повного контролю над державним кордоном з боку уряду України в Донецькій і Луганській областях.