Суд у США зобов'язав поштову службу терміново доправити виборчі бюлетені для підрахування голосів

У США 3 листопада відбувалися вибори
Фото: EPA

Багато штатів на виборах у США будуть враховувати тільки ті поштові бюлетені, які було отримано до кінця дня 3 листопада.

Поштова служба США має перевірити всі відділення щодо затримання виборчих бюлетенів, надісланих поштою, і негайно відправити їх для підрахування голосів. Таке рішення ухвалив окружний суддя Еммет Салліван, пише Reuters.

Спочатку Салліван дав службі час до 15.00 3 листопада (22.00 за Києвом), але у службі заявили, що не можуть перевірити всі відділення до цього часу. Тоді суддя дав відтермінування до 10.00 4 листопада (17.00 за Києвом).

Багато штатів будуть враховувати тільки ті поштові бюлетені, які було отримано до кінця дня 3 листопада, зауважило агентство.

Ордер частково торкнувся таких штатів: Пенсильванія, Південна Кароліна, Флорида, Колорадо, Вісконсин, Іллінойс, Аризона, Алабама і Вайомінг, а також міст Атланта, Г'юстон, Філадельфія і Детройт.

3 листопада у США відбувалося основне голосування на виборах президента. Головними конкурентами вважають нинішнього президента Дональда Трампа і колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

У зв'язку з пандемією у Штатах від кінця вересня розпочалося дострокове голосування. Станом на 2 листопада такою можливістю скористалося понад 34,5 млн осіб, майже 60,5 млн надіслали бюлетені поштою. За даними національних соціологічних опитувань, Байден набирає в середньому 52% голосів, Трамп – 43%.

"ГОРДОН" стежить за подіями у США в режимі онлайн.