Суд зобов'язав Навального видалити розслідування про постачання продуктів для Росгвардії

Розслідування фонду Навального про закупівлі для Росгвардії було опубліковано 23 серпня 2018 року
Фото: Alexey Navalny / Twitter

Підприємство "Дружба народів" вимагало видалити відео і текстову версію розслідування Фонду боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального, у якому розповідали про закупівлі продуктів для Росгвардії, а також опублікувати спростування. Суд задовольнив позов.

5 лютого арбітражний суд Москви задовольнив позов кримського м'ясокомбінату "Дружба народів" до російського опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомляє "Интерфакс".

Підприємство вимагало видалити відео і текстову версію розслідування Фонду боротьби з корупцією про закупівлі продуктів для Росгвардії, а також опублікувати спростування. Водночас матеріальних вимог у позові не було.

23 серпня Фонд боротьби з корупцією Навального опублікував розслідування, у якому йдеться, що керівництво Росгвардії закуповує продукти для відомства за цінами вищими, ніж у московських магазинах уроздріб. Зокрема, у ньому йшлося, що право на постачання продуктів для Росгвардії дістав кримський "М'ясокомбінат "Дружба народів".

Окрім представників м'ясокомбінату, із Навальним також почав судитися глава Росгвардії Віктор Золотов, який звинуватив Навального в наклепі і викликав політика на поєдинок. У січні 2019 року суд повернув позов Золотова, оскільки його було неправильно оформлено.