Сунак анонсував ембарго на ввезення до Британії алмазів, міді, алюмінію та нікелю з Росії

Сунак анонсував нові індивідуальні санкції проти 86 осіб та компаній
Фото: EPA
Великобританія введе заборону на постачання російських алмазів та низки металів у межах нової хвилі санкцій. Про це 19 травня повідомив прем'єр країни Ріші Сунак, зазначають Sky News та BBC.

Сунак уточнив, що нові санкції проти Росії передбачатимуть заборону на імпорт міді, алюмінію та нікелю російського походження, напередодні зустрічі у Хіросімі.

Великобританія також готує нові індивідуальні санкції проти 86 осіб та компаній, щоб чинити подальший тиск на російського президента Володимира Путіна і його прибічників.

Коли саме буде ухвалено відповідні санкції британський прем'єр не уточнив.

Влада Великобританії очікує, що їхні союзники по G7, а також ЄС введуть аналогічні санкції.

Контекст:

Повне ембарго на російські дорогоцінні метали та алмази входить у пакет пропозицій, який експертна група під керівництвом глави Офісу президента України Андрія Єрмака та колишнього посла США в Росії Майкла Макфола опублікувала 25 квітня. У ньому також обумовлено санкції проти основних російських профільних експортерів – компаній "Алроса" та "Гриб Даймондс".

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 9 травня на пресконференції в Києві повідомила, що останній, 11-й пакет санкцій Євросоюзу проти РФ зосереджений на тому, щоб боротися з обходом обмежень, і передбачає нові інструменти. За даними ЗМІ, обмеження на російські алмази, а також ядерну енергетику до нього не ввійшли.

18 травня CNN повідомив, що в ЄС готові ввести санкції проти російських алмазів.