Tesla відкликає 54 тис. електромобілів через ігнорування знака "Стоп"

У компанії пообіцяли вирішити проблему, випустивши оновлення програмного забезпечення
Фото: ua.depositphotos.com
Компанія Tesla відкличе у США 53 822 електрокари через помилку у програмному забезпеченні. Про це йдеться у документі Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA), опублікованому 27 січня на офіційному сайті служби.

Проблема полягає в тому, що автомобіль через помилку у програмному забезпеченні Full Self-Driving (бета-версія) не гальмує перед знаками обов'язкової зупинки на перехрестях, а продовжує рух. Отже, існує небезпека виїзду на перехрестя без повної зупинки, що може підвищити ризик зіткнення, ідеться у документі.

Відкликання стосується майже кожної моделі S, X, 3 та Y з повною бета-версією прошивки 2020.40.4.10 або пізнішою.

Згідно з повідомленням NHTSA, Tesla не повідомляла про зіткнення, травми або смертельні випадки, спричинені цією помилкою.

У компанії пообіцяли вирішити цю проблему, випустивши оновлення програмного забезпечення.

Автовиробник повідомив NHTSA, що оновлення стане доступним для встановлення на початку лютого 2022 року.

Контекст:

Компанію Tesla заснували 2003 року Мартін Еберхард та Марк Тарпеннінг. Генеральний директор компанії – Ілон Маск. Серед інвесторів Tesla Inc. – засновники Google Ларрі Пейдж і Сергій Брін, засновник eBay Джефрі Сколл, Daimler AG, Toyota та Ілон Маск.

2019 року Tesla стала найбільшим виробником електромобілів у світі, а седан Tesla Model 3 – електромобілем, який продали найчастіше в історії.

Аналітик фінансової компанії Morgan Stanley Адам Джонас вважає, що засновник компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск може стати першим у світі трильйонером.