The New York Times здобула Пулітцерівську премію за розслідування про російський уплив за кордоном

У Колумбійському університеті оголосили лауреатів Пулітцерівської премії
Фото: EPA

Співробітники газети The New York Times здобули Пулітцерівську премію "за матеріали, що визначають поточний порядок денний, про зусилля Володимира Путіна щодо поширення російського впливу за кордоном".

10 квітня у Нью-Йорку (США) в Колумбійському університеті оголосили імена лауреатів 101-ї Пулітцерівської премії, повідомляє CNN.

За інформацією видання, співробітники газети The New York Times розділили премію за міжнародний репортаж "за матеріали, які визначають поточний порядок денний, про зусилля Володимира Путіна щодо поширення російського впливу за кордоном". Серія матеріалів називалася "Російські темні мистецтва".

Девід Фахартхолд із Washington Post переміг у номінації "Національна тема" за розслідування про благодійну діяльність президента США Дональда Трампа.

Премію за служіння суспільству присудили Daily News і ProPublica за розслідування про зловживання управління поліції Нью-Йорка правилами виселення.

Пулітцерівська премія, яку вручають із 1917 року, – одна з найпрестижніших нагород США в галузі літератури, журналістики, музики і театру.