Тихановська завела сторінку @prezident.sveta в Instagram

Після виборів президента Тихановська покинула територію Білорусі, виїхавши в Литву
Фото: stranadlyazhizni / Instagram

Новий акаунт білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської в Instagram, у якому вона називає себе обраним президентом Білорусі, – єдиний її офіційний профіль у цій соціальній мережі.

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська завела акаунт у соціальній мережі Instagram, назвавши себе обраним президентом Білорусі. Про це йдеться на сторінці її чоловіка, заарештованого блогера Сергія Тихановського "Страна для жизни".

Як зазначено в заяві, @prezident.sveta – це єдиний офіційний профіль "обраного білоруським народом президента".

"Дорогі білоруси! Усі ми з вами цього року зробили усвідомлений вибір – ми йдемо до нової, вільної Білорусі. Я розумію, що для перемоги потрібно використовувати всі інформаційні канали, і тому з'явився цей акаунт. Я не можу бути поруч із вами фізично, але підтримуватиму вас усіма доступними способами. Адже наша сила – у єдності", – ідеться в повідомленні.

У Білорусі від 9 серпня тривають масові акції протесту. Учасники демонстрацій вважають, що результати голосування на виборах президента сфальсифікували. За офіційними даними, перемогу здобув чинний президент країни Олександр Лукашенко, за якого проголосувало 80,1% виборців. Друге місце з 10,1% голосів посіла опозиційна кандидатка Світлана Тихановська. Водночас альтернативні екзитполи засвідчили протилежну картину – упевнену перемогу Тихановської.

Білоруські силовики жорстко розганяли мітинги, зокрема з використанням світлошумових гранат, гумових куль і водометів. За час протестів було затримано приблизно 10 тис. демонстрантів, сотні дістали травми і поранення. За офіційними даними, загинуло четверо учасників мітингів.

Після виборів Тихановська покинула територію Білорусі, виїхавши в Литву.

Лукашенко звинувачує опозицію у спробі захоплення влади і вважає, що акції протесту фінансують західні країни.