Тіллерсон повідомив про створення робочої групи для стабілізації відносин Росії та США

Тіллерсон: Сучасний стан справ є на найнижчому рівні, і рівень довіри – на низькій точці
Фото: ЕРА

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що у відносинах США і Росії необхідно припинити деградацію.

Відносини Росії і США є на найнижчому рівні і для припинення їхньої деградації буде створено робочу групу щодо їх стабілізації. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на прес-конференції за підсумками переговорів із президентом Росії Володимиром Путіним і головою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передає "Дождь".

"Сучасний стан справ є на найнижчому рівні, і рівень довіри – на низькій точці", – зазначив Тіллерсон.

Водночас він підкреслив, що дві ядерні держави "не можуть існувати за такого стану справ".

Лавров повідомив, що під час переговорів із Тіллерсоном президент Росії заявив про готовність повернутися до застосування меморандуму щодо запобігання інцидентів у небі над Сирією.

Він підкреслив, що Росія налаштована на усунення проблем у відносинах зі США, а переговори з держсекретарем США видалися ґрунтовними і охопили весь спектр питань.

"Думаю, що і у США, і в Росії є достатньо здорових людей, які зможуть відсіяти зерна від полови, і які зможуть усе-таки керуватися корінними, некон′юнктурними інтересами наших народів, наших країн, та й усього міжнародного співтовариства", – підсумував Лавров.

Візит Тіллерсона до Москви розпочався 11 квітня. Під час зустрічі Лавров закликав Тіллерсона не допустити повторних ударів США по Сирії. За словами російського міністра, нинішній візит Тіллерсона є "дуже своєчасним", оскільки дасть змогу країнам "прояснити перспективи взаємодії" щодо питання боротьби з терористами.

Після переговорів із Лавровим Тіллерсон також зустрівся з президентом РФ Путіним.