Тимошенко, Гриневич та інші. На молитовний сніданок із Трампом прибули десятки українських політиків

Трамп візьме участь у молитовному сніданку у Вашингтоні
Фото: EPA

8 лютого президент США Дональд Трамп влаштовує традиційний молитовний сніданок у готелі Washington Hilton. Стало відомо про участь у заході великої групи українських політиків і посадовців, серед яких – лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Національний молитовний сніданок із президентом США Дональдом Трампом збере десятки гостей з України, повідомляє "Укрінформ".

Члени української делегації прибули до Вашингтона за офіційними та приватними запрошеннями.

Агентство інформує, що захід мають відвідати народні депутати від "Батьківщини" Юлія Тимошенко, Сергій Власенко, Григорій Немиря; представники фракції "Народний фронт" Антон Геращенко, Павло Унгурян; Артур Герасимов, Максим Єфімов, Андрій Павелко від Блоку Петра Порошенка.

Крім того, очікуть на участь міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка, уповноваженого президента із прав дитини Миколи Кулеби, директора департаменту у справах релігій Міністерства культури Андрія Юраша.

Лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, який перебував у ці дні в американській столиці, у неофіційній бесіді зазначив, що не залишається на "сніданок із Трампом".

Планують, що у 2018 році у сніданку візьме участь понад 3,8 тис. осіб, що представляють понад 130 країн і територій.

Офіційний початок програми заплановано на 7.30 за місцевим часом (14.30 за Києвом). Сніданок має неполітичний характер, усі заходи будуть проходити без камер, списків учасників офіційно не оголошують.

Уранці 9 лютого має відбутися традиційна українська частина молитовного сніданку, де зберуться окремо представники української та низки європейських делегацій, а також представники уряду та Конгресу США.

Національний молитовний сніданок у Сполучених Штатах заснував президент Ейзенгавер у 1953 році. Він проходить на початку лютого у Вашингтоні, зазвичай у готелі Washington Hilton.