Трамп назвав умову подальшої роботи TikTok у США

Трамп заявляв, що він може заблокувати TikTok у США
Фото: EPA

Президент США Дональд Трамп наполягає на тому, щоб застосунок TikTok продали корпорації Microsoft або іншій компанії до 15 вересня.

Президент США Дональд Трамп під час пресконференції заявив, що застосунок TikTok у країні мають продати до 15 вересня. Трансляцію опублікувала The New York Times.

Трамп наполягає на тому, щоб застосунок TikTok продали корпорації Microsoft або іншій компанії до 15 вересня, інакше він припинить роботу у США.

Він вважає, що Китай не може контролювати застосунок із міркувань безпеки.

Трамп додав, що не заперечує, якщо TikTok купить Microsoft або інша "дуже безпечна", "дуже американська" компанія.

Microsoft припинила переговори щодо купівлі китайського мобільного застосунка TikTok після того, як Трамп заявив, що він може скористатися надзвичайними економічними повноваженнями або наказом для блокування TikTok у країні.

6 липня держсекретар США Майк Помпео заявив, що Білий дім розглядає питання про заборону застосунка. Помпео попередив американців, що їм треба бути обережними під час використання TikTok, якщо вони не хочуть, щоб їхня особиста інформація "була в руках Комуністичної партії Китаю".

30 грудня 2019 року військовослужбовцям США заборонили встановлювати на робочі смартфони застосунок TikTok.

TikTok – сервіс для створення і перегляду коротких відео, що належить пекінській компанії ByteDance. Наприкінці червня соцмережу заборонили в Індії разом зі ще 58 іншими китайськими застосунками, оскільки вони нібито завдають шкоди суверенітету та цілісності країни.