Трамп оголосив про припинення шатдауну на три тижні

За словами глави Білого дому, він подбає, щоб усі чиновники отримали зарплати "дуже швидко або якнайшвидше"
Фото: EPA

За словами президента США Дональда Трампа, він незабаром підпише закон про відновлення роботи уряду до 15 лютого.

Президент США Дональд Трамп оголосив, що досяг згоди з членами Конгресу про припинення шатдауну на три тижні. Його звернення транслювали на каналі Білого дому в YouTube.

"Я дуже гордий оголосити сьогодні, що ми досягли згоди про припинення шатдауну і відновлюємо роботу уряду. Як усі знають, у мене є дуже потужна альтернатива (уведення надзвичайного стану. – "ГОРДОН"), але я не захотів використовувати її зараз. Сподіваюся, цього не знадобиться", – заявив Трамп.

Він додав, що незабаром підпише закон про відновлення роботи уряду до 15 лютого. За словами глави Білого дому, він подбає, щоб усі чиновники отримали зарплати "дуже швидко або якнайшвидше".

"Я прошу лідера сенатської більшості Мітча Макконнелла негайно поставити цю пропозицію на голосування", – сказав Трамп.

Нинішній шатдаун, який триває вже протягом  35 днів, – найдовший в історії Штатів. Трамп відмовляється схвалити бюджет, якщо він не міститиме $5,7 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Однак демократи в Конгресі відмовляються голосувати за це. У підсумку четверту частину федерального уряду не фінансують, майже 800 тис. держслужбовців, зокрема авіадиспетчери, не отримують зарплати.