Трамп призначив нового радника президента США з нацбезпеки

Генерал МакМастер представлений як радник Трампа з нацбезпеки
Фото: EPA

Замість Майкла Флінна, який подав у відставку, посаду радника обійме генерал-лейтенант Ейч-Ар МакМастер, заявив президент США Дональд Трамп.

Пост радника президента США з національної безпеки обійме генерал Герберт Реймонд "Ейч-Ар" МакМастер. Про це заявив президент Дональд Трамп, передає CNN.

Телеканал продемонстрував двохвилинний запис, зроблений в будинку відпочинку, який належить Трампові, в Мар-а-Лаго, штат Флорида.

Президент також сказав, що генерал Джозеф Кіт Келлог, який тимчасово виконував обов'язки радника, керуватиме апаратом Ради національної безпеки США.

Раніше 54-річний МакМастер служив на різних командних посадах в армії Сполучених Штатів, брав участь в операціях в Афганістані та Іраку.

13 лютого радник президента з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку. Причиною його відходу в Білому домі назвали "втрату довіри" з боку президента.

У січні 2017 року видання The Wall Street Journal повідомило, що розвідслужби розслідували зв'язки Флінна з представниками російської влади. Зокрема розслідуються телефонні дзвінки Флінна послу Росії в США Сергію Кисляку, зроблені наприкінці грудня 2016 року. Відомо, що в день введення додаткових санкцій щодо Кремля 29 грудня зафіксували п'ять телефонних розмов радника і Кисляка.

Предметом дізнання також є більш ранні контакти радника глави Білого дому з російськими офіційними особами.

10 лютого видання The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомило, що Флінн обговорював з Кисляком зняття санкцій з РФ.

За відомостями The New York Times, 26 січня радника президента опитували агенти ФБР. Він, як писала газета The Washington Post, заперечував, що санкції були темою його розмови з Кисляком.