Трамп разом з адвокатом і бійцем MMA прибув у Клівленд для участі в дебатах із Байденом

Дебати Трампа і Байдена триватимуть 90 хвилин
Фото: EPA

Президент США Дональд Трамп не витрачав часу на додаткову підготовку до перших теледебатів під час польоту у Клівленд (штат Огайо), повідомив преспул Білого дому.

Президент США Дональд Трамп прибув у Клівленд (штат Огайо) для участі в перших теледебатах із кандидатом на посаду глави держави від Демократичної партії Джо Байденом. Про це повідомив преспул Білого дому.  

За даними представника кампанії президента, Трамп "готовий до роботи" і не витрачав часу на додаткову підготовку під час польоту.  

Президент прибув у Клівленд у супроводі, серед інших, його адвоката Рудольфа Джуліані та американського бійця змішаного стилю (ММА) Колбі Ковінгтона.  

Як пише Assoсiated Press, штаб Байдена применшує значення дебатів, вважаючи, що питання про підірвану економіку і пандемію можуть бути незручними для Трампа. У штабі чинного президента США обіграли масштаб заходу – там вважають, що він буде переломним моментом у перегонах, а Трамп завдасть шкоди рейтингу Байдена.

Дебати розпочнуться сьогодні о 21.40 за Вашингтоном (30 вересня о 3.40 за Києвом) і триватимуть 90 хвилин. Транслювати з перекладом російською буде телеканал "Настоящее время".

Дебати у Клівленді стануть   першими із трьох раундів очних зустрічей Трампа і Байдена. Із розкладу випливає, що другі дебати відбудуться 15 жовтня в Маямі (штат Флорида), а треті – у Нешвіллі (штат Теннессі) 22 жовтня.

Результати опитування американської радіостанції NPR, проведеного в середині вересня, засвідчили, що за демократа Байдена готові проголосувати 52% виборців, а за республіканця Трампа – 43%. Схожі результати опитувань опублікувало агентство Reuters: на підтримку Байдена висловилося 50% опитаних, Трампа – 41%.

Вибори президента США мають відбутися в листопаді 2020 року.