Трамп: Ви можете опинитися у третій світовій війні

Трамп заявив, що за його президентства не було воєн
Фото: EPA

Експрезидент США Дональд Трамп, який є кандидатом від Республіканської партії на майбутніх виборах, припускає, що незабаром може розпочатися третя світова війна. Про це він сказав в інтерв'ю Bloomberg, опублікованому 16 липня.

"Це дуже, дуже небезпечний світ. І я насправді турбуюся про ті п'ять місяців, що в нас залишилися [до вступу на посаду нового президента США]. Так, я думаю, ви можете опинитися у третій світовій війні", – сказав Трамп. Небезпечним світом він назвав той, у якому союзниками стали Китай, країна-агресор РФ, Іран і КНДР.

Він заявив, що, поки він обіймав пост президента США, у світі не було жодної війни, окрім конфліктів, ініційованих ІДІЛ. "Я покінчив із ними за дуже короткий період часу", – сказав політик.

Також він укотре зазначив, що якби був президентом, то нелегітимний президент РФ Володимир Путін не наважився б напасти на Україну.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Експрезидент Штатів, мільярдер Трамп і чинний президент Джо Байден здобули потрібну кількість голосів делегатів для висування у президенти США. Кандидатуру Байдена ще мають затвердити на з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 19 серпня. Трампа затвердили як кандидата 15 липня.