Трамп уважає, що Кім Чен Ину важко керувати КНДР

Трамп сподівається на раціональність Кім Чен Ина
Фото: EPA

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин прийняв "керівництво режимом" у 27 років після смерті свого батька Кім Чен Іра, нагадав президент США Дональд Трамп.

Президент США Дональд Трамп уважає, що лідеру КНДР Кім Чен Ину нелегко керувати країною. Про це глава Білого дому заявив в інтерв'ю Reuters.

Кім Чен Ин прийняв "керівництво режимом" у 27 років після смерті свого батька Кім Чен Іра, нагадав Трамп.

За словами американського президента, він "не намагається ні хвалити, ні критикувати Кім Чен Ина таким чином, а звертає увагу на те, що керувати країною в такому віці важко".

На запитання про те, чи вважає він лідера КНДР раціональною людиною, американський президент відповів, що "сподівається на це".

До цього Трамп радив правителю Північної Кореї "вести себе пристойно".

16 квітня КНДР здійснила тестовий невдалий запуск ракети на східному узбережжі країни.

Джерело в Білому домі заявило агентству Reuters, що США отримували розвідувальні дані до запуску ракети КНДР і після нього.

До цього телеканал NBC із посиланням на джерело в американській розвідці повідомляв, що США готові завдати превентивного удару по Північній Кореї, щоб запобігти черговому випробуванню ядерної зброї Пхеньяном.

У північнокорейському Генеральному штабі погрожували, що КНДР може атакувати американські військові бази в Японії, Південній Кореї і резиденцію президента в Сеулі.

Кім Чен Ин неодноразово заявляв, що країна буде нарощувати ударний ядерний потенціал для атак на американські цілі.

9 вересня 2016 року Пхеньян офіційно підтвердив проведення ядерних випробувань, які спричинили землетрус магнітудою 5,3 бала. Влада КНДР заявила, що країна тепер здатна оснащувати ядерними боєголовками балістичні ракети.