Трамп заявив, що американська вакцина проти COVID-19 може бути готова до кінця жовтня

Трамп сподівається, що вакцина буде готова до президентських виборів
Фото: EPA

За словами президента США Дональда Трампа, у Сполучених Штатах завершальну стадію клінічних випробувань проходить три потенційні вакцини проти коронавірусної інфекції.

США можуть отримати вакцину проти коронавірусної інфекції до кінця жовтня. Як повідомляє телеканал Fox Business, про це президент Сполучених Штатів Дональд Трамп заявив 3 вересня на передвиборчому мітингу в Пенсильванії.

Він, зокрема, сказав, що на завершальній стадії клінічних випробувань зараз є три потенційні вакцини проти COVID-19 – компаній Pfizer, Moderna та AstraZeneca.

Телеканал зазначає, що Трамп акцентував на розробці Pfizer. Водночас компанія не відповіла на запит Fox із проханням прокоментувати, чи буде готова вакцина протягом названих Трампом строків.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 26,6 млн, із них понад 17,7 млн вилікувалося, 874 тис. померли.

Наразі у світі розробляють понад 200 потенційних вакцин проти COVID-19, заявляв гендиректор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

У травні Трамп припустив, що вакцину проти коронавірусу може бути створено і випробувано до кінця 2020 року. Учені та експерти в галузі охорони здоров'я висловили стурбованість, що президент США може чинити тиск на Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США, щоб воно зробило вакцину доступною до виборів президента в листопаді цього року, аби підвищити його шанси на переобрання.