Трамп заявив, що не може знову заразитися коронавірусом. Twitter позначив цей пост як дезінформацію

Трамп уперше після зараження коронавірусом з'явився на публіці 10 жовтня
Фото: ЕРА

Адміністрація соціальної мережі Twitter "в інтересах громадськості" не блокувала поста президента США Дональда Трампа, який вважає таким, що порушує правила про поширення дезінформації щодо COVID-19.

Адміністрація соціальної мережі Twitter вважає твіт президента США Дональда Трампа про імунітет до коронавірусу таким, що вводить в оману.

Трамп 11 жовтня написав: "Отримав учора повний звіт від лікарів Білого дому. Це означає, що я не можу знову ним заразитися (імунітет) і не можу його передати".

Адміністрація Twitter позначила цей твіт як порушення правил щодо поширення завідомо неправдивої і потенційно небезпечної інформації про COVID-19, але не блокувала його, оскільки вважає, що збереження доступу до повідомлення може бути "в інтересах громадськості".

Всесвітня організація охорони здоров'я отримує повідомлення про випадки повторного зараження у великій кількості країн (наприклад, в Україні їх зафіксували приблизно 20).

Конфлікт президента США з Twitter триває кілька місяців. Усе почалося 26 травня, коли Twitter позначив два повідомлення президента США як такі, що вводять в оману. У цих твітах Трамп висловився проти голосування за допомогою пошти під час пандемії коронавірусу. На його думку, результати такого голосування можуть перекрутити, документи можуть викрасти з поштової скриньки, підробити або підписати за інших.

28 травня Трамп підписав указ "проти цензури в соцмережах". У Twitter його назвали загрозою свободі слова.

Після цього соцмережа видаляла твіти американського президента і розміщувала над ними інформацію про порушення правил. Зокрема 29 липня Twitter видалив пост Трампа про існування ліків проти COVID-19.

Трамп 2 жовтня повідомив, що в нього і першої леді Меланії підтвердили COVID-19. Президент планував залишатися в Білому домі під час лікування, але до вечора "через обережність" його госпіталізували. У ніч на 6 жовтня Трамп повернувся в Білий дім. 7 жовтня його лікар Шон Конлі заявив, що у президента з'явилися антитіла до коронавірусу.

10 жовтня Трамп уперше після зараження з'явився на публіці – він виступив із промовою з балкона Білого дому. Конлі того ж дня оголосив, що президент більше не заразний, але результат ПЛР-тесту Трампа не оприлюднював.