Цукерберг на сторінках британських газет опублікував вибачення за масовий витік даних користувачів Facebook

Цукерберг попросив вибачення за витік даних користувачів Facebook
Фото: EPA

Засновник Facebook Марк Цукерберг зазначив, що збір даних мільйонів користувачів соцмережі у 2014 році був "порушенням довіри", і він шкодує, що в той час компанія "не зробила більше".

Засновник Facebook Марк Цукерберг 25 березня публічно попросив вибачення перед користувачами соціальної мережі за витік особистої інформації. Про це повідомляє британське видання Mirror.

На останніх сторінках недільних британських видань Sunday Mirror, Mail on Sunday, Sunday Times, Sunday Telegraph та Observer було опубліковано звернення Цукерберга з вибаченнями.

У заяві Цукерберг зазначив, що збір даних мільйонів користувачів у 2014 році був "порушенням довіри", і він шкодує, що в той час компанія "не зробила більше".

19 березня газета The New York Times повідомила, що британська компанія Cambridge Analytica у 2016 році зібрала особисті дані 50 мільйонів користувачів Facebook і могла допомогти Дональду Трампу здобути перемогу на виборах президента США. Компанія нібито моделювала поведінку користувачів соцмережі і показувала їм відповідну політичну рекламу.

Телеканал Channel 4 News зняв на приховану камеру розмову з головою Cambridge Analytica Олександром Ніксом, який зізнався, що понад 200 разів впливав на виборчі кампанії у всьому світі, зокрема у Нігерії, Кенії, Чехії, Індії та Аргентині.

"Медуза" писала, що Cambridge Analytica було створено у 2013 році за участю американського мільярдера Роберта Мерсера, одного з головних донорів передвиборчого штабу Трампа. Віце-президент компанії – Стів Беннон, колишній керівник популярного серед ультраправих консервативного сайта Breitbart і екс-радник Трампа.

20 березня голова парламентського комітету з цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту Даміан Коллінз повідомив у Twitter, що керівника компанії Facebook Inc. Марка Цукерберга викликали дати свідчення у парламент Великобританії у зв'язку з можливим потраплянням даних користувачів соцмережі у розпорядження компанії Cambridge Analytica.

Цукерберг пообіцяв, що роботу Facebook удосконалять для кращого захисту особистих даних користувачів.