Тулєєва обрали головою парламенту Кемеровської області

Тулєєв був єдиним кандидатом
Фото: ako.ru

Під час таємного голосування 38 із 39 депутатів ради народних депутатів Кемеровської області проголосували за кандидатуру екс-губернатора Амана Тулєєва на посаду спікера.

Новим головою ради народних депутатів Кемеровської області став колишній губернатор Аман Тулєєв, повідомляє "Интерфакс".

Його кандидатуру подав голова фракції "Единая Россия" Сергій Апарін. Голосування було таємним. За обрання на цю посаду Тулєєва, який був єдиним кандидатом, проголосувало 38 із 39 депутатів.

25 березня 2018 року внаслідок пожежі в торговому центрі "Зимняя вишня" в Кемерові загинуло 64 особи, зокрема 41 дитина.

27 березня в Кемерові побував президент Росії Володимир Путін. На нараді тодішній губернатор області Тулєєв попросив вибачення перед президентом за пожежу.

1 квітня він подав у відставку. Він назвав це "єдино правильним рішенням, тому що з таким тягарем працювати на посаді губернатора ну не можна, морально не можна". Тимчасовим виконувачем обов'язків губернатора Кемеровської області призначено віце-губернатора Сергія Цивільова.

3 квітня Тулєєв, який керував Кемеровською областю з 1997 року, здобув мандат ради народних депутатів регіону.

5 квітня депутати нижньої палати парламенту Росії від Кемеровської області закликали призначити Тулєєва на пост голови ради народних депутатів.

9 квітня голова ради народних депутатів Олексій Синіцин достроково склав повноваження, щоб депутати могли проголосувати за призначення замість нього екс-губернатора.