Туреччина посилить локдаун із 7 травня. Нові обмеження стосуватимуться ринків і магазинів

У Туреччині протягом останньої доби на COVID-19 захворіло 24,7 тис. осіб
Фото: ЕРА

Туреччина збирається із 7 травня посилити локдаун у зв'язку з епідемією коронавірусу. Про це повідомило міністерство внутрішніх справ країни.

"Із 7 травня на ринках і в магазинах дозволять продавати харчові продукти, засоби гігієни, корми для тварин і косметичні засоби, окрім парфумерії та засобів для макіяжу", – ідеться в розпорядженні відомства.

Продуктові магазини, ринки, пекарні, м'ясні лавки, лавки із сухофруктами й десертами зможуть працювати з 10.00 до 17.00. Супермаркети в неділю будуть зачинені.

У Туреччині вже заборонили продавати алкоголь, електроніку, іграшки, канцелярські товари та одяг.

Контекст:

Із 29 квітня до 17 травня в Туреччині ввели жорсткий локдаун додатково до цілодобового комендантського часу, який діє у країні із 22 квітня. Влада уточнила, що обмеження не стосуватимуться туристів, які запланували відпочинок із проживанням у готелях.

За даними міністерства охорони здоров'я Туреччини, станом на 3 травня у країні за час епідемії виявили 4,9 млн випадків зараження коронавірусом. Протягом останньої доби на COVID-19 захворіло 24,7 тис. осіб. Померло від цієї хвороби понад 41 тис., а одужало 4,5 млн пацієнтів.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Туреччина наразі на п'ятому місці у світі за кількістю виявлених заражень коронавірусом у рейтингу американського Університету Джонса Гопкінса.