Турецькі ЗМІ опублікували фото першої леді Туркменістану. Раніше вона не з'являлася на публічних заходах

Лідери Туреччини та Туркменістану сфотографувалися із дружинами
Фото: aa.com.tr
Турецькі ЗМІ опублікували фото дружини президента Туркменістану Гурбангули Бердимухамедова Огулгерек. Його зробили під час візиту до країни президента Туреччини Реджепа Ердогана, повідомили 27 листопада агентства İHA и Anadolu.

На фото знято лідерів Туреччини та Туркменістану із дружинами. Знімок було зроблено під час урочистого обіду на честь Ердогана, захід був закритим для преси. Ердоган був в Ашхабаді, де взяв участь у саміті Організації економічної співпраці, про це написала пресслужба президента Туркменістану.

Бердимухамедов не показує своєї дружини суспільству, на заходах він з'являється без дружини, у закордонних поїздках перша леді також не супроводжує президента, зазначило "Радио Азатлык".

"На екранах телебачення і на перших шпальтах офіційних газет та журналів зазвичай з'являється сам, його дружини туркменські видання ніколи не показують. На сімейних фото, як правило, зображено його сина, доньку та онуків", – повідомили журналісти.

Вони додали, що про першу леді Туркменістану немає жодної інформації – ні про її вік, ні про те, чим вона займається.

Контекст:

Бердимухамедов обіймає посаду президента Туркменістану із 2007 року. 2016 року Меджліс країни ухвалив нову конституцію, яка скасовує вікове обмеження 70 років для обрання президентом і збільшує строк повноважень глави держави до семи років.