Туристам з України заборонили в'їзд на Мальту

В'їзд на Мальту українцям тепер дозволено лише у виняткових випадках
Фото: depositphotos.com

Мальтійський уряд заніс Україну в "темно-червоний список" через епідемічну ситуацію. Про це повідомляють на сайті міністерства охорони здоров'я Мальти.

Згідно з правилами відомства, в'їзд із країн "темно-червоного списку" з туристичною метою заборонено, незалежно від того, вакцинований мандрівник чи ні.

"Поїздки до країн "темно-червоного" списку і з них дозволені лише для важливих подорожей у виняткових випадках і тільки з попереднього дозволу відповідно до процедури", – ідеться в повідомленні міністерства охорони здоров'я.

Для в'їзду на Мальту, зокрема, треба дістати дозвіл на в'їзд, надати результат негативного тесту на коронавірус, заповнити спеціальну форму, а також дотримуватися карантину 14 днів.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація, заявив 4 серпня заступник міністра охорони здоров'я – головний санлікар України Ігор Кузін. Улітку в країні фіксували менш як 2 тис. випадків щодня, у вересні показник зріс у рази. У зв'язку з поширенням мутації четверта хвиля COVID-19 в Україні почалася раніше, ніж прогнозували, повідомив 11 жовтня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Станом на 25 жовтня в Україні підтвердили майже 2,78 млн випадків коронавірусної інфекції, з них понад 14 тис. – протягом останньої доби. Померло понад 64 тис. пацієнтів із COVID-19.