Twitter прибрав позначку "державне фінансування" з облікових записів російських і деяких китайських ЗМІ

Згадку про держфінансування прибрали з акаунтів RT, Sputnik, TASS, CCTV, Press TV, "Вестей" і "Первого канала"
Фото: depositphotos.com

Соцмережа Twitter прибрала спеціальні позначки у російських і китайських пропагандистських ЗМІ, які раніше маркували як фінансовані урядом. Першим на зникнення позначок звернув увагу репортер The New York Times Роберт Мекі, про що й написав 21 квітня.

"Місію виконано. Поки всі відволіклися на видалення синіх галочок, Twitter Маска видалив мітки, які попереджають користувачів про те, що вони читають новини від державних пропагандистських агентств авторитарних урядів. Потьомкінські новинні канали новин тепер можуть вільно вкидати дезінформацію", – написав він.

Журналіст додав скріншоти зі сторінок RT, Sputnik, TASS, CCTV, Press TV, "Вестей" і "Первого канала".

За таке рішення власнику Twitter, американському бізнесмену Ілону Маску вже подякувала російська пропагандистка, головна редакторка RT Маргарита Симоньян.

"Twitter зняв із мене і всіх наших каналів позначку "ЗМІ, які фінансує держава". Тепер мене навіть можна знайти в пошуку. По-братськи, Ілоне, від душі", – написала вона.

Контекст:

7 квітня стало відомо, що Twitter зняв обмеження на акаунти, пов'язані з Кремлем і російською пропагандою, розпочавши знову показувати їх користувачам, не підписаним на них.

Рішення не маркувати російські ЗМІ позначкою "фінансує держава" збіглося за часом із рішенням Twitter зняти сині галочки з акаунтів, які не проплатили передплату на Twitter Blue. Верифікацію втратило багато відомих особистостей, зокрема американська співачка Бейонсе (15,5 млн підписників), американський бізнесмен Білл Гейтс (62,5 млн), колишній президент США Дональд Трамп (87,1 млн) і засновник Twitter Джек Дорсі (6,5 млн).