Twitter виявив понад 3 тис. акаунтів, пов'язаних із російською "фабрикою тролів"

8,4% твітів російських акаунтів були пов'язані з виборами в США
Фото: ЕРА

Адміністрація Twitter повідомила 677 тис. користувачів про те, що вони робили "ретвіт" та "лайкали" записи акаунтів, пов'язаних із російською пропагандою.

Адміністрація Twitter виявила 1062 акаунти, пов'язані з російським "Агентством інтернет-досліджень", також відомим як "фабрика тролів", повідомляють в офіційному блозі соцмережі.

Ці облікові записи заблокували через спам і порушення правил користування соціальною мережею.

Twitter провів дослідження сторінок користувачів і контенту за період протягом 10 тижнів до виборів американського президента 2016 року.

"За досліджуваний нами період 3814 ідентифікованих облікових записів, пов'язаних із "Агентством інтернет-досліджень", розмістили 175 993 твіти, із яких приблизно 8,4% були пов'язані з виборами", – ідеться в повідомленні.

Компанія надала отримані відомості Конгресу США. Окрім того, адміністрація соцмережі повідомила 677 тис. користувачів про те, що вони робили "ретвіт" та "лайкали" записи акаунтів, пов'язаних із російською пропагандою.

Facebook, Twitter і Google підозрюють Росію у використанні їхніх інтернет-платформ для втручання у виборчу кампанію в США. 31 жовтня 2017 року представники цих компаній давали пояснення в Конгресі Сполучених Штатів.

Учені університету Суонсі і Каліфорнійського університету в Берклі дійшли висновку, що Росія за допомогою ботів у Twitter намагалася вплинути на голосування за Brexit, писало видання The Times.

У доповіді Robotrolling Центру передового досвіду НАТО зі стратегічних комунікацій ішлося, що 60% усіх російськомовних облікових записів Twitter мають ознаки того, що їх ведуть автоматизовані програми.

10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася у президентські вибори в США з метою допомогти президентові Дональду Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі обвинувачення "непристойними".