Twitter виправила помилку з українськими номерами після масового збою

13 грудня українські користувачі Twitter не могли увійти в соцмережу
Фото: EPA
13 грудня українські користувачі Twitter зіштовхнулися з проблемою під час входу до соціальної мережі. Відбувся збій у роботі двофакторної автентифікації. Одним із перших на проблему звернуло увагу державне медіа United24 Media, яке висвітлює тему війни в Україні.

Команда медіа написала про це у Twitter.

"Привіт, [власнику Twitter, американський підприємцю] Ілоне Маск. Схоже, що український номер більше не працює для підтвердження акаунта Twitter і двофакторної автентифікації. України немає у вашому списку країн. Нам життєво важливо й далі показувати світові, що відбувається в нашій країні", – ідеться в повідомленні.

Інші користувачі мережі також почали звертати увагу на проблему й позначати Маска, зокрема, популярний акаунт Anonymous Operations (у нього 480 тис. підписників). 

"Чому більше не можна використовувати український номер для підтвердження акаунта у Twitter?.. України немає у вашому списку країн... Світу життєво важливо бачити, що відбувається в Україні", написали в повідомленні.

Одна з користувачок зазначила, що не змогла створити новий акаунт у Twitter.

"Я щойно спробувала зареєструватися з українським номером, але Twitter не розпізнає українського коду країни. Чому так, Ілоне? Чому Україну як країну видалили з бази даних Twitter?" запитала вона. 

Про проблему також написав старший політичний радник Гельсінської комісії США Пол Массаро.

"Це потрібно виправити негайно", написав Массаро.

Як повідомив ресурс Platformer, на початку тижня Twitter заблокувала приблизно 30 операторів мобільного зв'язку по всьому світу. Здебільшого це торкнулося країн в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, зокрема Росії, Індонезії, Індії, Малайзії. Так Маск намагається боротися з ботами в соцмережі, ідеться в матеріалі. У компанію одразу почали надходити скарги, оскільки звичайні користувачі виявили, що не можуть дістати доступ до Twitter. Platformer зазначив, що соцмережа розблокувала операторів і повідомила їм, що проблеми з обслуговуванням виникли через "зміни конфігурації маршрутизації".

Як зазначив ресурс Platformer, інцидент підкреслює "зростання спантеличення у Twitter", оскільки співробітники намагаються виконувати "безладні команди Маска".

14 грудня United24 Media повідомило, що Україну повернули до списку країн – користувачів Twitter.

Контекст:

Маск оголосив про купівлю соціальної мережі у квітні за ціною $54,20 за акцію, тобто $43,4 млрд за всю компанію. На його думку, компанія потребує перетворення. 26 квітня сторони остаточно погодили умови й домовилися, що Маск купить Twitter за $44 млрд.

Потім Маск почав звинувачувати соцмережу в поширеності ботів на платформі й вимагати статистику про наявність фейкових акаунтів. 13 травня Маск зупинив купівлю Twitter, пославшись на розгляд кількості ботів у соцмережі. 7 червня він опублікував відкритий лист до Twitter із погрозою розірвати угоду, якщо йому не нададуть даних про ботів. За місяць він повідомив, що компанія так і не надала інформації про підроблені або спам-акаунти на платформі. Через це він вирішив припинити оформлення угоди з купівлі.

12 липня Twitter подала позов проти Маска, а його поведінку назвала "несумлінною". На початку жовтня бізнесмен заявив, що завершить угоду і висунув вимогу щодо зупинення судової справи проти нього.

27 жовтня Маск завершив операцію з купівлі Twitter за $44 млрд.