У Берліні поліція 14 травня ввела спецрежим. Імовірно, готуються до візиту Зеленського

14 травня в Берліні буде вжито масштабних заходів безпеки і перекрито рух транспорту
Фото: depositphotos.com

Поліція Берліна оголосила, що 14 травня в окремих районах столиці введуть обмеження. Імовірно, це може бути пов'язано із запланованим візитом президента України Володимира Зеленського, про який на початку травня писали ЗМІ.

Як ідеться в повідомленні поліції, 14 травня в Берліні буде вжито масштабних заходів безпеки та перекрито рух транспорту з 5.00 до 18.00.

Зокрема, обмеження введуть у районах навколо урядового кварталу в Мітте. Також неможливо буде проїхати по мосту через річку Шпрее, зокрема в районі будівлі Федеральної канцелярії.

Людям, які живуть або працюють у цих районах, потрібно мати із собою посвідчення. Іншим рекомендують за можливості не відвідувати ці райони Берліна.

3 травня німецькі ЗМІ писали, що 13 травня може відбутися візит Зеленського до Берліна. Пізніше німецьке видання t-online написало, що витік інформації про поїздку Зеленського до Берліна може призвести до скасування імовірного візиту.

Офіційно про плани відвідати Берлін в офісі президента не повідомляли. 13 травня Зеленський приїхав до Італії і зустрівся з президентом Серджо Маттареллою.

Контекст:

Після 24 лютого 2022 року Зеленський ще жодного разу не відвідував Німеччини. Якщо інформацію ЗМІ підтвердять, то це буде його перший візит до ФРН із початку вторгнення РФ.