У Білорусі сьогодні проведуть жіночий демарш проти репресій

У Мінську акція відбудеться на проспекті Незалежності з 15.00 до 17.00
Фото: EPA

Окрім Білорусі, мирні жіночі акції відбудуться у 19 країнах, серед яких Британія, США, Німеччина, Франція, Швеція та інші.

По всій Білорусі та інших країнах 10 жовтня відбудеться масовий жіночий демарш із квітами проти репресій. Про це 8 жовтня повідомляв NEXTA Live.

Згідно з анонсом, масовий жіночий демарш проти політичних репресій проведуть у суботу, 10 жовтня, на проспекті Незалежності в Мінську із 15.00 до 17.00.

NEXTA Live повідомляє, що схожі акції відбудуться також у 19 країнах, серед яких Британія, США, Німеччина, Франція, Швеція та інші.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту через фальсифікації результатів голосування на виборах президента, на яких, за офіційними даними, переміг глава держави Олександр Лукашенко. Водночас альтернативні екзитполи демонстрували впевнену перемогу опозиційної кандидатки Світлани Тихановської.

Білоруські силовики жорстко розганяли мітингувальників. Вони застосовували світлошумові гранати, гумові кулі і водомети. За час протестів сотні демонстрантів дістали травми і поранення, затримали 13 тис. осіб. За офіційними даними, загинуло четверо учасників мітингів.

Лукашенко 23 вересня вступив на посаду президента. Уперше в історії Білорусі інавгурації не анонсували і не транслювали по телебаченню.

Низка держав, серед яких США, Великобританія, Канада, Німеччина, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Данія та Чехія, не визнала інавгурації Лукашенка. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що приведення Лукашенка до присяги не означає його визнання легітимним главою білоруської держави.