У Білорусі стратили вбивцю власних дітей – правозахисники

Білорусь є єдиною країною Європи, у якій залишилася смертна кара
Фото: amnesty.org

Жителя білоруського Мозиря Кирила Козачка було засуджено до смертної кари і розстріляно за обвинуваченням у вбивстві двох своїх дітей.

У Білорусі привели у виконання смертний вирок стосовно Кирила Козачка, визнаного винним у вбивстві двох своїх дітей. Про це повідомляє білоруська правозахисна організація "Весна".

За попередньою інформацією, чоловіка було розстріляно наприкінці жовтня 2017 року. Про це координатору кампанії "Правозахисники проти смертної кари в Білорусі" розповіла мати Козачка.

Житель Мозиря сам розповів міліції про те, що вбив дев'ятирічну Кіру і 17-річного Влада, після чого скинувся з балкона четвертого поверху, але залишився живим. Тривалий час Козачок провів у лікарні. Експертиза засвідчила, що концентрація спирту у крові у чоловіка у вечір убивства становила 2,36 проміле, писало видання "БелаПАН".

Наприкінці 2016 року його було визнано винним у вбивстві і засуджено до найвищої міри покарання. Козачок не став оскаржувати вироку.

Білорусь є єдиною країною Європи, у якій залишилася смертна кара. У 1996 році в республіці відбувся референдум, на якому більшість громадян проголосувала за збереження смертної кари. Рада Європи, Євросоюз, ОБСЄ, білоруські та міжнародні правозахисні організації неодноразово закликали Мінськ запровадити мораторій на смертну кару з наступним її скасуванням.