У Британії два винищувачі супроводжували літак Ryanair через "загрозу безпеці"

Британські ВПС вчора ввечері піднімали в повітря два винищувачі Typhoon
Фото: depositphotos.com (архів)

Винищувачі Typhoon королівських військово-повітряних сил Великобританії піднялися на перехоплення пасажирського літака після того, як його екіпажу надійшла інформація про виявлення підозрілих предметів у туалеті. Після посадки британська поліція затримала двох пасажирів рейсу, але, як виявилося, тривога була помилковою.

Увечері 30 серпня два винищувачі Typhoon королівських військово-повітряних сил Великобританії супроводжували літак авіакомпанії Ryanair, повідомило видання Evening Standard із посиланням на інформацію представника відомства.

Надзвичайна подія сталася з рейсом FR7364 Відень – Лондон.

Представник Ryanair сказав, що екіпаж літака попередили про "потенційну загрозу безпеці на борту". За даними видання, ц туалеті лайнера нібито виявили підозрілі предмети.

Літак приземлився в лондонському аеропорту "Станстед". У поліції розповіли, що судно скерували на віддалену стоянку, де пасажири благополучно його покинули.

Одна з пасажирок рейсу, британська журналістка і письменниця Джоанна Чеховська повідомила у Twitter, що пасажирів не випускали з літака протягом приблизно години, доки поліція не піднялася на борт і не затримала двох чоловіків.

У поліції підтвердили Evening Standard, що затримані 34-річного громадянин Кувейту і 48-річного громадянина Італії.

31 серпня британські правоохоронці повідомили, що затриманих відпустили без висування обвинувачень. Управління спеціальних операцій дійшло висновку, що чоловіки не скоювали жодних злочинів.

За даними Sky News, підозрілим предметом, виявленим у туалеті, виявився мобільний телефон.

"Ми, зі зрозумілих причин, дуже серйозно ставимося до будь-яких повідомлень про підозрілі об'єкти або поведінку під час польотів, і, на щастя, у цьому випадку не було причин для занепокоєння. Я хотів би подякувати всім, хто летів, за співпрацю та розуміння" , – прокоментував інцидент представник управління спеціальних операцій детектив-суперінтендант Енді Волден.