У ДПСУ висміяли білоруських спецпризначенців, які охороняють кордон із закритими кришкою прицілами. Фото

Фотографія білоруського спецпризначенця, який цілиться за допомогою закритої оптики, розвеселила українських прикордонників
Фото: Максим Гарлукович / vayar.mil.by
Українські прикордонники звернули увагу на особливості підготовки бійців білоруських сил спеціальних операцій. Про це написала 7 червня у Telegram пресслужба ДПСУ.

Міністерство оборони Білорусі 7 червня у Telegram опублікувало кілька фотографій, які демонструють процес бойової підготовки військовослужбовців ССО республіки, які "й далі виконують завдання з посилення ділянок державного кордону Республіки Білорусь на південному напрямку".

"Екіпірування, озброєння й техніка дають їм змогу виконати поставлені завдання в повному обсязі. Десантники використовують дрони, тепловізійні прилади, нічні приціли", – ідеться в підписі до фото.

У ДПСУ звернули увагу, що на одному з фото міноборони Білорусі спецпризначенець дивиться у приціл із закритою кришкою.

"Міноборони Білорусі показало, як їхні сили спеціальних операцій посилюють "южную (тобто з Україною. "ГОРДОН") граніцу Беларусі", – написали українські прикордонники, додавши смайлик, що регоче.

Контекст:

Українські прикордонники у 2023 році неодноразово тролили своїх білоруських колег і військових із Білорусі.

5 січня 2023 року прикордонники в Білорусі скаржилися, що українці показують їм образливі жести. Інцидент стався в пункті спрощеного пропуску "Подобрянка". На опублікованому відео людина у військовій формі махає в бік прикордонного контролю Білорусі, а потім проводить рукою вздовж шиї.

23 лютого в Білорусі знову заявили про провокації. Прикордонна служба Білорусі повідомила, що нібито люди в незрозумілій військовій формі "й далі демонструють погрозливі та непристойні жести на адресу білоруських прикордонників".

12 березня білоруські прикордонники заявили, що прикордонники з України їх знову залякують: вони нібито повісили на кордоні манекен у формі російської армії і назвали його Валерою.

У ДПСУ припускають, що українські прикордонники "сприяли" звільненню керівника прикордонної служби Білорусі Анатолія Лаппо, якого 29 травня відправив у відставку самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Приводом для цього, вважають у Держприкордонслужбі, могло стати відео, яке зняв дрон ДПСУ, де білоруські "колеги" вручну буксують службовий транспорт.