У Флориді виявили ламантина з вишкрябаним на спині написом "Трамп"

У США ламантини підпадають під закон про види, які зникають
Фото: depositphotos.com
Невідомі у США нашкрябали на спині ламантина прізвище президента США Дональда Трампа. Тепер винуватцям загрожує штраф у розмірі до $50 тис. або рік в'язниці.

У верхів'ях річки Хомосасса на сході американського штату Флорида виявили ламантина, на спині якого було вишкрябано прізвище президента США Дональда Трампа. Про це повідомив старший федеральний інспектор з охорони дикої природи Крейг Каванна, зазначає місцеве видання Citrus County Chronicle.

Тепер служба охорони рибних ресурсів і дикої природи США шукає будь-яку інформацію про людину або осіб, які можуть бути до цього причетними. The New York Times повідомляв, що місцевий Центр біологічного різноманіття пропонує $5 тис. за інформацію.

Кавані зазначив, що поки триває розслідування він не може коментувати ситуацію. Однак він підкреслив, що ламантини підпадають під американський закон про види, які зникають, і будь-яке шкідництво цим тваринам є федеральним кримінальним злочином. Тому, хто нашкрябав на спині ламантина напис, загрожує штраф у розмірі до $50 тис. або ув'язнення до одного року у в'язниці.

Sarasota Herald-Tribun пише, що тварина не дістала серйозних травм. На тілі тварини був товстий шар водоростей і той, хто зробив напис, прорізав цей шар, досяг шкіри, але не пошкодив її занадто сильно. Сам ламантин, за словами очевидців, мав здоровий вигляд, але виявляв ознаки стресу.

Фото ламантина у своєму Twitter опублікував епідеміолог і старший науковий співробітник Федерації американських учених Ерік Фейгл-Дінг.