У Франції протягом двох тижнів сталося майже 600 антисемітських інцидентів

На тлі війни проти Ізраїлю представники ХАМАС закликали мусульман світу виходити на мітинги на підтримку палестинців
Фото: EPA

Із 7 жовтня, коли палестинське терористичне угруповання ХАМАС напало на Ізраїль, у Франції зареєстрували 588 антисемітських інцидентів. Про це 23 жовтня повідомив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен.

За його словами, завдяки мобілізації додаткових правоохоронних сил вдалося затримати 336 людей.

Контекст:

На тлі війни проти Ізраїлю представники терористичного палестинського угруповання ХАМАС закликали мусульман світу виходити "на площі й вулиці" на підтримку палестинців. 13 жовтня ХАМАС оголосив "Днем гніву", ізраїльська влада попереджала ізраїльтян за кордоном про потенційну небезпеку.

Цього дня чоловік із криком "Аллах акбар" увірвався у школу в місті Аррас на півночі Франції, убив ножем учителя й поранив іще двох. Пізніше з'ясували, що нападник – 20-річний виходець з Інгушетії, повідомляло BFM TV. Він був під наглядом спецслужб.

Видання Le Parisien писало, що після нападу на школу у Франції ввели режим "надзвичайної готовності до атаки". Дарманен заявив в ефірі каналу TF1 13 жовтня, що впевнений в існуванні зв'язку між ситуацією на Близькому Сході, куди входять заклики ХАМАС до протестів мусульман, і нападом на школу.