У Франції завершилася вечірка, яка тривала із 31 грудня

На місці вечірки були присутні поліцейські
Фото: EPA (архів)
Французькі правоохоронці виписали штрафи 1200 людям за участь у новорічній вечірці під час карантину у зв'язку з коронавірусом.

Уранці 2 січня завершилася рейв-вечірка у французькому муніципалітеті Льєрон, яка почалася ввечері 31 грудня. Про це повідомляє BFMTV.

Вечірка відбувалася в покинутому ангарі. Звукову систему вранці демонтували.

Правоохоронці виписали штрафи 1200 людям, зокрема 800 – за недотримання комендантської години, неносіння маски і незаконну участь у зборах. П'ятьох людей затримали.

На місці вечірки були присутні поліцейські. Вони продовжать встановлювати учасників заходу, щоб ті понесли відповідальність.

Загалом, за даними каналу, у рейв-вечірці брало участь приблизно 2,5 тис. осіб. Деякі з них прибули із сусідніх країн, зокрема з Бельгії.

Під час спроби припинити вечірку 1 січня постраждало троє поліцейських. Одну машину жандармерії спалили.

У Франції із 20.00 31 грудня до 6.00 1 січня діяла комендантська година, за порушення якої було передбачено штраф у розмірі €135. Стежити за порядком у новорічну ніч у країні мало 100 тис. поліцейських.

Уряд Франції рекомендував, щоб одночасно збиралося не більше ніж шестеро дорослих.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у Франції станом на 2 січня виявлено майже 2,7 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 64,9 тис. пацієнтів із COVID-19.