У ФСБ заявили, що організатор постачання наркотиків через російське посольство переховується в Німеччині

У ФСБ заявили, що в російському посольстві в Буенос-Айресі вилучено 362 кг кокаїну
Фото: EPA

Організатора угруповання, що займалося наркоторгівлею через російську дипмісію в Буенос-Айресі, оголошено в міжнародний розшук, стверджують у ФСБ.

Організатора групи, яка займалася контрабандою кокаїну з Латинської Америки в Росію, оголошено в розшук за лінією Інтерполу. Про це повідомляють на сайті Федеральної служби безпеки Росії.

За даними відомства, зараз підозрюваний переховується в Німеччині. Його прізвища не називають.

Загалом, за даними ФСБ, з незаконного обігу вилучили понад 362 кг кокаїну.

22 лютого аргентинські ЗМІ повідомили, що правоохоронці Аргентини і РФ провели спільну операцію з припинення наркотрафіку через російське посольство в Буенос-Айресі.

Зазначали, що у грудні 2016 року посол РФ у Буенос-Айресі Віктор Коронеллі повідомив аргентинським спецслужбам про виявлення в будинку посольської школи 12 валіз із кокаїном загальною вагою 389 кг. Наркотик замінили борошном, а валізи оснастили GPS-датчиками. У грудні 2017 року вантаж відправили в Росію, де у підсумку затримали трьох осіб, зокрема колишнього співробітника посольства Алі Аб'янова.

Президент фонду MORAL ("Російські православні меценати в Латинській Америці") Олександр Чикало і його помічник, колишній аргентинський поліцейський Іван Близнюк, обговорювали телефоном, як відкликання Коронеллі допоможе повернути колишні обсяги наркоторгівлі через дипломатичні канали.

Чикала і Близнюка затримала аргентинська влада.

Британське видання The Telegraph повідомило, що наркотики в Росії мали доправити літаком секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева. У Радбезі це спростовують.